Qui Som?
Programa d’activitats
Curs 2015-2016


Benvolguts pares i mares,

Us adjuntem un breu document en el qual us expliquem qui som i el que volem fer plegats aquest curs vinent, amb l’ànim d’engrescar-vos a col·laborar en algun grup de treball i participar a tantes activitats com us sigui possible

Sobretot no em deixeu a la pila de papers i dediqueu-hi els cinc minuts que us portarà llegir-lo!

Al final del document hi trobareu la butlleta d’inscripció a l’AMPA i les dades de contacte; és molt important que ens faciliteu el vostre e-mail per tal de mantenir-vos ben al corrent de totes les activitats i novetats; un cop omplertes, retorneu-les si us plau a través de la llibreta dels vostres fills, a secretaria de l’escola o bé a la bústia de l’AMPA que trobareu a l’entrada de la Llar.

Gràcies per endavant i molt bon curs


AMPA ACIS Artur MartorellQUI SOM?
 • La nostra missió és donar suport a l’escola en la formació dels alumnes, promovent la participació i implicació dels pares en tot allò que afecta l’educació dels nostres fills i filles.
 • Som un organisme participatiu obert a tots els pares i mares d’alumnes.
 • L’AMPA està formada per tots els seus associats, pares i mares d’alumnes de totes les edats, des de la Llar fins a la ESO, i compta amb una junta directiva escollida en Assamblea.


QUÈ FEM?
 • Fer una proposta d’activitats per aprofundir en la relació entre les famílies, així com entre les famílies i l’escola.
 • L’objectiu principal és establir un vincle sòlid amb l’escola per tal de participar de manera activa en l’educació dels nostres fills, incloent-hi també activitats de lleure.


COM HO FEM?
 • Ens organitzem en subgrups de treball que es responsabilitzen de tirar endavant projectes que creiem positius per a la integració del col·lectiu de pares en el projecte educatiu de l’escola.
 • Fem reunions mensuals on posem en comú els progressos dels subgrups on hi treballen diversos pares i mares, i es tracten qüestions d’interès de tots. Alternem les reunions cada mes entre l’escola (només AMPA) i la Llar (on també hi participen els mestres); malgrat ser una associació de pares i mares, considerem molt important i beneficiós comptar amb la participació del professorat en reunions alternes, per tal d’enfortir els vincles amb l’escola.


GRUPS DE TREBALL

ESCOLA DE PARES I MARES
 • Organitza una sessió per trimestre, amb la col.laboració de l’escola i professionals, xerrades i espais de debat per les mares i pares, on poder aprendre, reflexionar i formar-nos sobre la nostra responsabilitat com a educadors dels nostres fills i filles. Estan sempre oberts a rebre idees i temes sobre els quals reflexionar, feu arribar les vostres inquietuts els responsables.


FESTES
 • Coordina l’organització i prepara activitats per les diverses festes que fem a l’escola:
  • Festa de Nadal (Desembre, a la Llar) incloent el tradicional vers dels infants, conte de nadal representat per pares, cantada coral de nadales i rifa
  • Cursa de Can Baró (Març, pels carrers del voltant de l’escola) que arribarà ja a la seva 6ª edició, oberta a tot el barri i amb categories per totes les edats
  • Festa de Primavera (Abril, a l’Escola, coincidint amb la setmana cultural de Sant Jordi) incloent tallers per diverses edats, activitats al pati, cercavila, esmorzar i dinar de germanor i moltes altres
  • Festa de l’esport: jornada amb torneigs esportius, tant de futbol (al matí, contra altres escoles) com de voleibol i basket (amb alumnes, pares i mares, i mestres). Amb exhibicions de judo i gimnàstica rítmica.
  • Sopar de pares i mestres: per cloure l’any, el fem al pati de la Llar amb menjar que portem des de casa totes les famílies


SORTIDES EN FAMÍLIA
 • Organitza sortides de lleure per les famílies al llarg del curs, entre les quals hi ha sortides d’un dia en dissabte o diumenge prop de Barcelona, una sortida en bicicleta en cap de setmana i unes colònies familiars a la primavera, també en cap de setmana.

SOCIALITZACIÓ DE LLIBRES i PROVISIÓ DE MATERIAL ESCOLAR A LES FAMÍLIES
 • L’AMPA i l’Escola van engegar un projecte de socialització de llibres de text el curs 2010-2011, que ha anat ampliant el seu abast i actualment cobreix de 3r primària a 4rt ESO. Els objectius del projecte són tant educatius com econòmics. Socialitzar els llibres implica compartir la important despesa de la compra dels llibres entre totes les famílies de l'escola, així com poder reutilitzar aquests llibres durant un mínim de tres anys. Així, els llibres ja no són de l'alumne, sinó que són de l'escola. L'alumne en fa ús i en té cura durant el curs, i en acabar, els retorna a l'escola perquè siguin reutilitzats el curs següent per un altre alumne. Tanmateix, en aquells cursos en els que no és posible dur a terme la socialització de llibres (P3 a 2n primaria), l’AMPA segueix oferint als seus associats la possibilitat de proveir-los dels llibres de text i material.
 • L’AMPA proveeix també d’altre material requerit per l’escola (xandalls i bates). Anualment hi haurà una tarda cada mes, intentant variar el dia de la setmana, perque puguin venir les famílies a l'edifici de l'escola a comprar aquest material i també a intercanviar peces de segona mà.
ACTIVITATS EXTRAESCOLARS
 • Planifica l'oferta d'activitats extraescolars, principalment dirigides a nens i nenes de Parvulari i tots els cicles de primària:
  • Música (Primària): piano / guitarra, llenguatge musical i agrupacions
  • Anglès (P3 a 3er)
  • Fútbol (P5 a ESO).
  • Curses Orientació (en dissabte, organitzades pel CEEB)
  • Gimnàstica Rítmica (Primària i ESO)
  • Judo (P3 a 6e)
  • Escacs (Primària)

 • L'AMPA està oberta a poder engegar nous projectes d'extraescolars que us pogeu plantejar, veniu i explique-nos les vostres inquietuds.

CASAL d’ESTIU i CASALET
 • S’encarrega de la planificació i coordinació general, juntament amb l’Escola, de l’oferta de casals d’estiu que tradicionalment fem durant els mesos de Juny i Juliol, així com el casalet que cobreix les tardes de jornada intensiva del mes de juny.

COMUNICACIÓ
 • S’encarrega dels continguts, redacció i publicació de la Revista de l’ACIS, de publicació semestral, a través de la qual es difonen continguts d’interès general per a pares i mares amb fills en edat escolar al mateix temps que informa de les activitats de l’escola i l’AMPA
 • S'encarrega també de la difusió de comunicats d'interès o avisos a través de correu electrònic (acis.comissio@gmail.com), també de l’interessantíssim blog de l’AMPA (http://ampaacisarturmartorell.blogspot.com/) en el qual es publiquen noticies i fotos de les moltes activitats que es duen a terme dins i fora de l’escola (festes, sortides, etc.), així com del suport al professorat en el disseny i manteniment de la web de l’escola (www.acisarturmartorell.cat)
 • També podeu fer servir per comunicar-vos amb l'AMPA la figura del delegat de classe.


CONSELL DE BARRI
 • Com a AMPA tenim un representant al Consell de Barri, on es valoren iniciatives i es prenen decisions relevants pel barri on s’ubica l’escola (camins escolars, infrastructures, serveis, etc.). Considerem que és molt important fer-hi sentir la nostra veu.


GRUP DE TEATRE FarandulACIS
 • Amb la participació de pares i mares, el curs 2012-13 va engegar amb gran èxit un grup de teatre que es troba periódicament per assajar i ens ha fet delir amb grans actuacions en diverses festes durant el curs, a més d’actuacions a varis espais de Barcelona i fora d’ella!

COM POTS PARTICIPAR?

Totes les propostes i reunions són obertes a tots els pares i mares que hi vulguin assistir. Existeixen varies formes de ser part activa en el projecte:

 • Participant en els subgrups: per que esteu interessats en promoure aquell tipus d’activitats, per que teniu grans idees que pot fer-ho més engrescador per tots, per que us ve de gust... qualsevol motiu es bo per formar-hi part.
 • Ser part pròpiament de l’AMPA o Comissió: venint a les reunions, donant el vostre parer... no és imprescindible assistir a totes les reunions, si no a aquelles en que un s’ho pugui organitzar.
 • Venint i participant de tots els actes i activitats que es proposen i fent-nos saber la vostra opinió sobre el que organitzem per poder millorar qualsevol de les propostes.
 • Fes-te soci ! (butlleta al final del document, 36€ / familia / any)

COM POSAR-VOS EN CONTACTE?

Si esteu interessats en colaborar o teniu dubtes que voleu que us aclarim, podeu adreçar-vos als responsables dels diferents grups de treball que trobareu a la següent taula

Grup de treball
responsable
e-mail
FESTES


Festa Nadal
Sonia Rodon / Olga Balaguer
sort75@gmail.com
Festa Primavera


Sopar pares i mestres


SORTIDES


De dia
Monts Romagosa
De cap de setmana
Xavier Nuñez
EXTRAESCOLARS


Angles
Anna Rios
Claudia Lepori
Claudia.lepori@gmail.comMúsica
Adria Canal
Fútbol
Xavier Calonge
Curses d’orientació
Xavier Nuñez
Escacs
Dino Hernandez
bha62@hotmail.com
Judo
Monts Romagosa
Gimnàstica Rítmica
Elena Fernández
COMUNICACIO


Web
Sergi Capitan
Revista de l’ACIS
Gloria Lara / Marta Arcas
glorialara@hotmail.com
Blog
Enric Besolí
LLIBRES I MATERIAL
Eloi Crespo
MATERIAL (xandalls)
Laia Boada
Shelley Carles
ESCOLA DE PARES
Anna Bach
Marta Arteaga
martcamino@gmail.com
CASAL D’ESTIU i CASALET
Elena Fernandez
CONSELL DE BARRI
Elena Rovira
FARANDULACIS
Roger GonzalezInforma’t i segueix totes les activitats de l’AMPA al nostre blog!! http://ampaacisarturmartorell.blogspot.com.es/


=============================================================================

BUTLLETA INSCRIPCIÓ AMPA - ACIS Artur Martorell (Curs 2015-2016)

(a omplir i retornar signat en el cas de nous alumnes o noves incorporacions a l’AMPA; si ja sou socis no cal que feu res més, girarem el rebut a principis de curs com és habitual)


NOM DE LA FAMILIA: ___________________________________________________________


Jo ___________________________________________ autoritzo a l’AMPA ACIS Artur Martorell a efectuar el càrrec de 36€ al meu compte nº _________________________ en concepte de quota anual de l’AMPA 2015-2016.

Signatura=============================================================================


Encara no tenim el teu correu electrònic?

Si ens el facilites, rebràs ràpidament i de primera mà tota la informació relativa a reunions, sortides, festa Nadal i Primavera, activitats extraescolars, trobades Escola de Pares, Casals Estiu, .. no t’ho pensis massa, omple aquesta butlleta i retorna-la si et plau a la mestra del teu fill / filla
NOM DEL PARE / MARE:____________________________________________________________
NOM I CURS DELS FILLS: __________________________________________________________

e-mail: _________________________________________________________________________
Telèfon: _________________________________________________________________________


L’AMPA ACIS – Artur Martorell es compromet a respectar la legislació vigent de protecció i confidencialitat en el tractament de dades de caràcter personal, d'acord amb el que disposa la Llei orgànica 15/1999, de 13 desembre.


Imprimir butlleta inscripció:
 Inscripció AMPA