11 de juny 2012

Els pagesos de Brunyola recuperen els seus béns davant del Rei

Els dies dissabte i diumenge 1 i 2 de juny, respectivament, es va produir la concentració anual de la pagesia del comptat de l'ACIS, aquest cop a la comarca de la Selva, concretament a Can Font sota la tutela del castell de Brunyola.
La trobada va començar amb una excursió al lloc d'interès paisatgístic de l'Alt Onyar i el tradicional pícnic a una zona ombrívola molt recomanable.
Poc a poc, es van anar concentrant els pagesos a la Masia Can Font i van arribar més tard els que venien de terres més llunyanes.
Per la tarda, no se sap molt bé perquè, si per la crisis o per propi egoisme, el compte local i els seus nobles, en contra de les normes d'acollida i protocols de l'edat mitja, van atacar als pagesos per perdre-li tota la collita, que aquest any era nombrosa.
En seguida els pagesos es van organitzar per recuperar el que els corresponia per legítim dret, encara que abans van haver de superar un munt de proves, que van posar al límit les seves capacitats però que van superar amb èxit.
El compte-rei i els seus nobles van assegurar que per la nit se'n revenjarien. I així ho van fer.....
Però no esperaven que els pagesos es farien una disfressa molt especial, de bruixots i bruixes. La qual cosa acabaria per dissuadir a la bruixa i altres animals nocturns, de fer algun mal als pagesos i acabarien tots junts fent balls i compartint algunes "delicatessen" elaborades per la bruixa major.
Després d'una gran nit més o menys llarga per alguns i més curta per alguns altres, el dia, que podia ser plujós, van ser agraït amb els pagesos i els va deixar gaudir dels campionats al costat de la piscina.
El compte-rei i ajudats, no havien perdut l'esperança i van fer la guitza fins al final. Cosa que no varen aconseguir, i va provocar alguna petita revolta per part dels pagesos.

Finalment es va acabar la trobada que va acomiadar als concentrats amb una pluja més que torrencial.
Bé, esperem que tots i cadascun dels concentrats hagin trobat allò que buscaven i s'hagin endut a casa seva algun record. Si més ens ho hem passat bé!!!3 comentaris:

Marta ha dit...

Com sempre moltes felicitats per incloure tot el cap de setmana en paraules i fotos.
Felicitats tb als organitzadors¡¡¡ les pageses i els reis estaven impecables

Marta ha dit...

Fins l´any vinent

ROGER ha dit...

Quina enveja!!! Nosaltres vam treballar i no vam anar, snif... Els bruixots i les bruixes guapíssims!!! Glòria